ساخت پست برق
پست برق به همراه خطوط انتقال برق از ارکان اصلی شبکه انتقال و توزیع نیروی برق به شمار می آیند. یک پست برق معمولا با هدف افزایش یا کاهش ولتاژ طراحی و احداث میشود. جهت ساخت یک پست برق پس از مرحله طراحی پست برق، که خود دارای شاخصه ها و معیارهای معین و همچنین نرم افزارهایی جهت انجام محاسبات و طراحی می باشد، نوبت به مرحله احداث و ساخت پست برق می رسد. عموماً عملیات اجرایی یک پست برق پس از تأیید نقشه آن توسط کارفرما آغاز میشود و شامل مراحل مختلفی می گردد. طی گفتگویی که با یکی از متخصصین پیمابرق،ترتیب داده شد مراحل ساخت پست برق را در 8 مرحله طبقه بندی و ارائه کرده ایم. با توجه به روش ها و تجارب کاری و همچنین شرایط مختلف اجرای پروژه ها ممکن است در ترتیب مراحل تغییرات اندکی منظور گردد اما به طورکلی تمامی مراحل ذیل در ساخت یک پست برق اعمال می گردند. اطلاعات بیشتر در خصوص طراحی پست برق را می توانید در لینک زیر مطالعه نمایید.
شما می توانید جهت اطلاع بیشتر در خصوص طراحی پست برق ، مقاله ی عوامل مؤثر بر طراحی پستهای برق فشار قوی را مطالعه نمایید.
مراحل ساخت پست برق
1)عملیات ساختمانی
عملیات ساختمانی برای اجرای فونداسیون ها در سه بخش ذیل اجرا میشود. گفتنیست فونداسیون ها فرمت و شکل مکعبی دارند که در اندازه آنها (بسته به نوع تجهیزاتی که قرار است بر روی آنها نصب شود) تفاوت دارند.
الف) اجرای فونداسیون تجهیزات محوطه
تجهیزات محوطه شامل تجهیزاتی از قبیل عایق پست، سکسیونر، کلید قدرت(بریکر)، ترانسفورماتور جریان ، ترانسفورماتور ولتاژ و برق گیر میشود.
ب) اجرای فونداسیون ترانسفورماتور قدرت و ساخت دیوار آتش
ترانسفورماتور قدرت گران قیمت ترین و اصلی ترین تجهیزی است که در یک پست برق نصب میشود و لذا برای حفاظت ازآن می بایست پیش بینی ها و اقدامات لازم انجام گیرد. دیوار آتش که ارتفاع و اندازه آن بستگی به اندازه و ترانس قدرت دارد،یک دیوار بتنی است که بین دو ترانس قدرت ریخته میشود تا اگر زمانی حادثه انفجاری برای یکی از ترانس ها پیش بیاید ، ترانس دیگر آسیبی نبیند.
ج) ساخت فونداسیون کانال های کابلی
کانال های کابلی، از لحاظ شکل مانند جوی هایی هستند که عمق آنها بسته به تعداد کابلها و اندازه آنها متفاوت میشود. کانال های کابلی مسیرهایی هستند که برای گذر دادن کابلهای ارتباطی بین تجهیزات و تابلوهای برق و ساختمان کنترل مورد استفاده قرار می گیرند. در واقع حفاظت از کابلهای برق کارکرد اصلی کانال ها می باشد.
2) نصب سازه ها جهت مستقرنمودن تجهیزات
با آماده سازی فونداسیون ها نوبت به نصب سازه ها می رسد. سازه ها معمولاً به شکل نبشی یا لتیس هایی (LATTICE) گالوانیزه سفارش داده میشوند و در محل کارگاه پست برق، مونتاژ یا سرهم بندی میشوند.
3) نصب تجهیزات محوطه روی سازه ها
4) نصب ترانسفورماتور روی سازه ها
به دنبال نصب سازه ها تجهیزات محوطه و ترانسفورماتور قدرت بر روی سازه های مرتبط جایگذاری میشوند.
5) اجرای سیستم زمین
در سیستم زمین، سیمی مسی و بدون روکش را سازه به سازه و تجهیز به تجهیز در دل خاک برای زمین کردن هر یک از تجهیزات عبور داده میشود. این سیم ها از طریق محاسباتی به یکدیگر متصل میشوند و شبیه یک شبکه توری با اضلاع بزرگ در زیر زمین میباشد. معمولا این شبکه مسی در عمق نیم متری خاک قرار می گیرند و روی آنها با شن های موسوم به شن های بادامی پوشیده میشود.
6) کابل کشی بین تجهیزات
در این مرحله، تجهیزات از طریق کابلهای عبورداده شده از کانالهای کابلی به هم متصل میشوند. همچنین ارتباط آنها با تابلوهای برق نیز برقرار میگردد. علاوه بر این نوع اتصال که جهت «ارتباط کنترلی» بین تجهیزات صورت میگیرد تجهیزات پست برق از طریق لوله ها و سیم های آلومینیومی از هوا نیز به هم متصل میشوند. این نوع از ارتباط هدایت الکتریکی بین تجهیزات را برقرار میکند که به آن «ارتباط مداری» نیز میگویند. ارتباط مداری از طریق وسیله ای به نام کلامپ که شبیه گیرهای بر بالای هر تجهیزی قرار دارد و لوله یا سیم مرتبط با خودش را نگه می دارد، برقرار می شود.
7) نصب تابلوهای برق و برقراری ارتباط تجهیزات به تابلوها
8) تست و راه اندازی
از آنجا که تجهیزات مورد استفاده در پست برق تجهیزات گران قیمتی هستند و از سویی برق بطور کلی برای انسان ها خطرناک محسوب میشود، لذا می بایست از چینش صحیح تجهیزات و کارکرد دقیق و صحت ارتباط آنها اطمینان حاصل کرد تا علاوه بر اطمینان از حفظ سلامت و کیفیت تجهیزات از خطرات احتمالی برای افراد نیز جلوگیری نمود. با توجه به این عوامل، مرحله تست و راه اندازی پیش از اتصال و جریان یافتن برق در پست برق ضروری به شمار میآید.
پیمابرق، پیمانکار ساخت پست برق و خطوط انتقال برق
شرکت پیمابرق با بهره مندی از کادری متخصص و مجرب، متشکل از پیشکسوتان و مهندسین جوان و باانگیزه، در اجرای باکیفیت و مطلوب پروژه های شرکت میکوشد و در راستای چشم انداز شرکت مبنی بر پیشرو بودن در احداث پستهای برق و خطوط انتقال برق حرکت مینماید.
بدون دیدگاه