شبکه توزیع برق
شبکه توزیع، وظیفه برق رسانی به مصرف کنندگان را بر عهده دارد به عبارتی شبکه توزیع انرژی الکتریکی، سیستمی جهت انتقال برق تولیدی در نیروگاه ها به مشترکین و مصرف کنندگان عمده و جزء است. شبکه ای که در نیروگاه ها با افزایش ولتاژ برق تولید شده؛ آن را وارد خطوط فوق توزیع کرده و از آنجا توسط انواع دیگر ترانسفورماتورها با کاهش ولتاژ انرژی انتقال یافته، انرژی برق را در سطح توزیع و پس از آن تا مصرف کنندگانی نظیر معادن، کارخانجات، صنایع بزرگ و کوچک، ادارات و در نهایت مشترکین خانگی انتقال می دهد.
شبکه توزیع و بایدها و نبایدها
در طراحی شبکه توزیع علاوه بر پیش بینی و برنامه ریزی تجهیزات برق رسانی نظیر پستهای برق و خطوط انتقال و همچنین امور عملیاتی نظیر احداث مسیرها و جاده ها جهت نصب تجهیزات، موارد دیگری نیز مدنظر قرار می گیرند. از جمله این موارد می توان به پایداری شبکه توزیع و پخش بار در شبکه های توزیع با توجه به بارهای تعهد شده اشاره کرد. انتقال برق به روستاهای دوردست و یا مکان هایی که از مراکز توزیع فاصله زیادی دارند، برق رسانی به معادن، برق رسانی به صنایع خاص و برق رسانی به کارخانجات صنعتی هر منطقه مستلزم طراحی الکتریکی متناسب است تا انرژی برق با کمترین هدررفت و بالاترین پایداری انتقال یابد.
شبکه توزیع؛ برق رسانی به معادن
معادن از جمله مشترکین عمده برق هستند که اغلب به دلیل آنکه در بحث اقتصاد کشور، صنایع و صادرات فعال میباشند، برق رسانی به آنها از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
به طور کلی، زیرساخت های مورد نیاز معادن شامل زیرساخت های جاده ای و زیرساخت های برقرسانی می شوند. به این دلیل در طراحی شبکه های توزیع در مناطقی که از مزیت وجود معادن برخوردارند، می بایست پیش بینی های متناسب جهت احداث زیرساخت های برق رسانی به عمل آید بخصوص آنکه اغلب معادن از لحاظ دسترسی در مناطق صعب العبور قرار دارند و این موضوع می تواند هزینه های مالی و زمانی بیشتری نسبت به سایر موقعیت ها در برداشته باشد.
از جمله کاربردهای نیروی برق در معادن می توان به موارد ذیل اشاره کرد.
قسمت اعظم ماشین آلات معادن روباز برق سه فاز به کار می گیرند.
برای راه اندازی لوکوموتیو و یا شارژ آن برق متناوب را به برق مستقیم تبدیل کرده و استفاده می کنند.
تهویه ها شامل ونتیلاتورهای اصلی و فرعی، آب کشی ،شامل پمپ های اصلی و فرعی، ماشین های باربری متناوب شامل لوکوموتیو، جرثقیل، فشاردهنده، موتورهای کمکی -ماشین های باربری دائم کار شامل نوار باربری، ماشین های بارگیری شامل بیل مکانیکی و اسکریپر، ماشین های حفاری، شامل ماشین هاواژ و پرفراتریس ها و تامین روشنایی در معادن از انواع ماشین آلات و تجهیزاتی هستند که از نیروی برق استفاده می نمایند .
پیمابرق، مجری شبکه توزیع برق
شرکت پیمابرق نیز با اطلاع از اهمیت برق رسانی صحیح و پایدار به معادن و با انباشت تجربیات خود در طراحی و احداث بخش های مختلف شبکه توزیع از جمله پست ها و خطوط انتقال برق، پروژه هایی را نیز در این خصوص انجام داده و یا به اتمام رسانده است. ازجمله پروژه های در دست اقدام می توان به پروژه برق رسانی به معادن باباحیدر اشاره کرد که از ابتدای خردادماه سال 1400 کلید خورده است و طی آن مسیری به طول 11 کیلومتر خط کشی و تحویل می گردد. از جمله ویژگی های این پروژه کوهستانی و سنگی بودن بخشی از مسیر خط انتقال می باشد که اقدامات و تجهیزات خاص جهت حفاری و نصب را طلب می نماید.
بدون دیدگاه