خطوط انتقال زمینی

نگاهی به مزایا و معایب خطوط انتقال زمینی

برق و تجارب شرکت پیمابرق در زمینه احداث خطوط زمینی

در این مقاله نگاهی به مزایا و معایب خطوط انتقال زمینی ، زیرزمینی و تفاوت آن با خطوط انتقال هوایی شده است.

همینطور معرفی برخی از پروژه های پیمابرق در این حوزه پرداخته می شود.

شما می توانید کلیه پروژه های شرکت پیمابرق را نیز در این لینک بررسی نمایید.

صنعت برق را بدون اغراق می توان جزو صنایع مادر دسته بندی کرد که بسیاری از صنایع دیگر، وابستگی بسیار زیادی به آن دارند و زندگی بدون آن، بسیار بعید و دور از ذهن به نظر می رسد.

خطوط انتقال و توزیع برق در مناطق مختلف به نوعی شاهرگ های حیاتی این صنعت را تشکیل می دهند و از ملزومات آن به شمار می آیند.

خطوط انتقال نیرو به دو دسته:

1) خطوط انتقال نیروی هوایی

2)خطوط انتقال نیروی زمینی

 

تقسیم می شوند که هر کدام ویژگی های خاص و مزایا و معایب ویژه خود را دارند. در این مطلب، نگاهی به مزایا و معایب خطوط انتقال زمینی و زیرزمینی خواهیم داشت

خطوط انتقال نیروی زمینی

خطوط انتقال نیروی زمینی ، در واقع برمبنای روش انتقال نیرو به صورت زیرزمینی طراحی شده اند.

در کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی، سال های مدیدی است که خطوط انتقال نیروی داخل شهرها عمدتا به صورت زمینی احداث می شوند.

در کشور ما عمده ی خطوط انتقال نیرو به صورت هوایی اجرا شده اند، اما چندین سال است که اهمیت تاسیس خطوط  انتفال نیروی زمینی در مناطق مسکونی بسیار پررنگ شده است.

ایجاد خطوط انتقال نیروی زمینی به دلیل نیاز به حفاری کانال های انتقال زمینی و تونل­های زیرزمینی و تجهیزات خاص موردنیاز در این روش مثل طراحی و راه اندازی آن را به روشی بسیار پرهزینه تر از خطوط انتقال هوایی تبدیل می کند،

عیب یابی خطوط انتقال نیروی زمینی هم به تجهیزات خاص و گران قیمتی نیاز دارد که باعث افزایش هزینه های احداث و مدیریت این خطوط می شود، اما در عین حال، خطوط انتقال زمینی از ایمنی بیشتر و خطرات کمتری برخوردارند و احتمال قطع برق و خاموشی در این روش بسیار کمتر است، چرا که دسترسی به این خطوط برای افراد متفرقه، ابدا امکان پذیر نیست و بنابراین احتمال ایجاد خطر بسیار بعید به نظر می رسد.

همچنین به دلیل زیرزمینی بودن خطوط انتقال نیروی زمینی ، در نمای شهری و معماری محیطی، خللی ایجاد نمی شود، در حالی که خطوط انتقال نیروی هوایی ، به دلیل شکل سازه ها و کابل کشی خاص آن برای محیط های شهری و مسکونی چندان مناسب و زیبا به نظر نمی رسند. مجموعه این نکات، روش خطوط انتقال نیروی زمینی را به گزینه مناسبی برای انتقال نیرو در مناطق مسکونی و پر جمعیت تبدیل می کند؛ همچنین رشد روزافزون جمعیت در مناطق شهری و روستایی، نیاز به احداث خطوط انتقال نیروی زمینی را بیشتر و پررنگ تر می نماید.

تونل های زیرزمینی

تونل‌های زیرزمینی که در مناطق مسکونی برای روش انتقال نیروی زمینی احداث و بهره برداری می شوند، در واقع جزو زیرساخت های شهری به شمار می روند که می توان از آنها برای موارد دیگری همچون انتقال لوله آب یا کابل های مخابراتی و … هم استفاده کرد و از آنجایی که حریمی برای آنها تعریف نمی شود در مناطق کم عرض و مسکونی بسیار مفید و کاربردی هستند؛ بنابراین ارگان ها و متولیان امور شهری مثل شهرداری، شرکت مخابرات، شرکت آب و فاضلاب و … می توانند با همراهی و مشارکت شرکت­های برق منطقه­ ای برای راه اندازی و اجرای خطوط انتقال نیروی زمینی و تونل های زیرزمینی اقدام کنند و برمبنای این روش مشارکتی، با سرشکن شدن هزینه ها، اجرای این پروژه های شهری را مقرون به صرفه نمایند. از دیدگاه علمی نیز خطوط انتقال نیروی زمینی دارای راکتانس پایین و برای چگالی های بار زیاد، گزینه های مناسبی به شمار می روند.

پروژه های شرکت پیمابرق در زمینه راه اندازی خطوط انتقال نیروی زمینی

انواع خطوط انتقال بر مبنای سطح ولتاژ به چند دسته مختلف تقسیم می شوند که برای مناطق مسکونی شهری و روستایی، بیشتر از خطوط ولتاژ متوسط (توزیع) استفاده می شود که ولتاژ آنها تا 33 کیلوولت است. شرکت پیمابرق در زمینه راه اندازی خطوط انتقال نیروی زمینی و زیرزمینی ، تجارب بسیاری دارد که این پروژه ­ها عمدتا خطوط انتقال زمینی 63 کیلوولت را شامل می شود.

شرکت پیمابرق در آخرین تجربه خود موفق به اجرای پروژه EPC کابل­کشی kv 230 تونل انرژی تبریز شده است. همچنین عمده این پروژه های 63 کیلو ولت در سطح شهر تهران و کرج به اجرا درآمده اند.

از پروژه های متعدد مربوط به احداث خطوط انتقال نیروی زمینی و زیرزمینی به موارد ذیل می توان اشاره کرد:

  • احداث کامل خط 63 کیلوولت شهریار
  • کابلکشی خط63 کیلوولت دو مداره سهروردی
  • کابلکشی خط 63 کیلوولت دو مداره شوش – مولوی
  • کابلکشی خط 63 کیلوولت دو مداره الغدیر دانشگاه علم و صنعت
  • کابلکشی خط 63 کیلوولت دو مداره کرج 1 و کرج 2
  • کابلکشی خط 63 کیلوولت دو مداره قورخانه – بهار
  • کابلکشی خط 63 کیلوولت دو مداره قورخانه – فارابی
  • کابلکشی خط 63 کیلوولت دو مداره شوش – خراسان
  • کابلکشی خط 63 کیلوولت دو مداره ظفر – حقانی
  • کابلکشی خط 63 کیلوولت چهار مداره قیطریه- الهیه
  • کابلکشی خط 63 کیلوولت شش مداره رسالت
  • کابلکشی خط 63 کیلوولت دو مداره قورخانه – ظهیرالاسلام
  • کابلکشی خط 63 کیلوولت دو مداره آزادگان – مرتضوی و … .

5 نظرات

  • مطلب خیلی جالبی بود ممنون میشم در خصوص خطوط انتقال نیروی زمینی تصاویر بیشتری ارائه نمایید و یا اگر تصویری از نمونه پروژه های اجرایی شرکت موجود هست در اختیارمون قرار بدید. با تشکر

    • سلام با تشکر از توجه شما به این بخش از مقاله
      حتما در سایر خبرها ، مفالات پیمابرق بیشتر به موضوع خطوط انتقال نیرو و انواع آن پرداخته خواهد شد و تصاویر بیشتری نیز منتشر می شود.

  • سلام و ممنون از مطلب و موضوع جالبی که درباره ی خطوط انتقال نیرو نوشتید.
    ببخشید اکثر دانشجویان رشته ی برق چه گرایش مخابرات و چه گرایش قدرت بجز اطلاعات کلاسی که در اختیار دارند بصورت تخصصی
    نمیتوانند در محیط کاری مربوط به فعالیت شما بویژه خطوط انتقال نیرو باشند.
    آیا امکان بازدید از پروژه های شما بویژه تونل زیرزمینی امکانپذیر هست؟ و آیا مقاله ی کامل و تخصصی در خصوص خطوط انتقال نیرو همینطور خطوط انتقال نیروی زمینی هست که در اختیارمون قرار بدید؟ و یا اینکه میتونید کتاب مناسبی بهمون پیشنهاد کنید؟

    • سلام حتما این اتفاق خواهد افتاد و مقاله ها و مطالب کاملتری درباره ی انواع خطوط انتقال نیرو منتشر خواهد شد.
      همینطور شما بزودی میتوانید اکثر پروژه های شرکت مهندسی پیمابرق را در بخش های مختلف خطوط انتقال نیرو
      بررسی کنید.
      یکی از مقاله های جدید شرکت در بخش شبکه های فیبر نوری ، مزایا و معایب آن و معرفی برخی از پروژه های شرکت پیمابرق می باشد.
      در مورد سایر موارد و تونل زیرزمینی نیز بزودی محتوا و مقاله در سایت منتشر خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *