پروژه خط انتقال 400 کیلوولت نیروگاه ارومیه – نیروگاه سهند
پروژه خط انتقال نیرو بین دو نیروگاه ارومیه و نیروگاه سهند با هدف ایجاد پایداری در شبکه انتقال برق کشور به سفارش شرکت برق منطقه ای آذربایجان توسط شرکت پیمابرق تکمیل و تحویل گردید.
بخش هایی از پروژه خط انتقال 400 کیلوولت نیروگاه ارومیه- نیروگاه سهند به طول تقریبی140 کیلومتر که از نظر ابعاد پروژه، طرحی کلان بشمار میآید، در سال های قبل توسط دیگر شرکتهای مهندسی پیمانکار انجام شده بود اما سیم کشی کل خط انتقال و همچنین فوندانسیونهای بخشی از مسیر، عمدتاً به دلیل مسایل مربوط به معارضین و همچنین صعوبت کار، ناتمام مانده بود.
ازاین رو پیمابرق با شرکت در مناقصهی شرکت برق منطقه ای آذربایجان و به دنبال آن انعقاد دو قرارداد پروژه سیم کشی خط انتقال 400 کیلو ولت نیروگاه ارومیه – نیروگاه سهند و پروژه تکمیل احداث فوندانسیونهای خط انتقال نیروگاه ارومیه-نیروگاه سهند درخرداد ماه سال 1396، ابتدا پروژه سیم کشی خط انتقال و پس از مدت کوتاهی با خرید تجهیزات فوندانسیونها، اتصال خط انتقال در مسیر باقیمانده را آغاز نمود.
نیروگاه سهند در استان آذربایجان شرقی، كیلومتر 7 جاده بناب – تبریز در مجاورت روستای شورگل و نیروگاه ارومیه در استان آذربایجان غربی،کیلومتر ۳۰ جاده ارومیه به مهاباد قرار دارد.
اقدامات پیمابرق در پروژه خط انتقال نیروگاه ارومیه – نیروگاه سهند
- خرید و نصب برج های مشبک 400کیلو ولت T2G60
- خرید تجهیزات و سیمکشی 140 کیلومتر سیم فاز تک مداره سه باندل کرلو به همراه یک رشته سیم گارد
- تهیه اسناد مرتبط با سیستم اطلاعات جغرافیایی (Geographic Information Sysem,GIS)
- خرید و نصب برجهای تلسکوپی 230 کیلوولت DC60
- احداث بخشی از فوندانسیونهای 400 کیلوولت
اقدامات صورت گرفته بر اساس مقتضیات پروژه بوده است و نصب برج های تلسکوپی نیز بعلت کمبود فضا در نزدیکی نیروگاه سهند و همچنین مزیت امکان جابجایی و استفاده مجدد از این نوع برجها صورت گرفت.
در خصوص احداث فوندانسیونها، از آنجا که بخشی از خط انتقال، از جنوب دریاچه ارومیه میگذشت، خاک منطقه پرآب و سست بود و امکان حفاری عمیق نمیباشد لذا از فنداسیونها پدچیمنی یکپارچه با ابعاد بسیار بزرگ که نیاز بتن ریزی و همچنین میلگرد بیشتر داشت به طوری که در احداث فوندانسیون برخی از دکلها قریب به 200 مترمکعب بتن مصرف گردید.
نوع فوندانسیون در این بخش از مسیر از نوع پدچیمنی انتخاب و اجرا گردید در حالی که در مابقی مسیر خط انتقال، فوندانسیون اوگر مورد استفاده قرار گرفت. در بخش هایی دیگر از مسیر، خط انتقال از زمینهای کشاورزی و باغات حوالی شهر ارومیه می گذشت که حل مسایل مربوط به صاحبان زمینها و باغات و معارضینی ازین دست نیز با همکاری سازمانهای منطقهای میسر گشت.
تحویل پروژه
در نهایت، این پروژه که در خردادماه سال 1396 با همکاری شرکت قدس نیرو به عنوان شرکت مشاور آغاز شده بود فنداسیون در مرداد ماه و سیمکشی در مهرماه 1397 به کارفرما، شرکت برق منطقه ای آذربایجان، تحویل گردید.
بدون دیدگاه